Μοιραστείτε με άλλους

Πως μπορώ να προμηθευτώ εισιτήρια;

Yπάρχουν 4 i-kiosks σε κομβικά σημεία στο Λιμάνι, στο Αεροδρόμιο, τις Κουκουναριές (τέρμα, στην Ακρόπολη (στάση 4). Επίσης, συνεργαζόμαστε με επαγγελματίες του νησιού που διαθέτουν εισιτήρια σε περίπτερα και μίνιμάρκετ. Τέλος, μπορείτε να τα αγοράσετε εντός του λεωφορείου, ζητώντας από τον οδηγό το αντίστοιχο που προβλέπεται για την διαδρομή σας ή από εργαζόμενους-εκδότες εισιτηρίων που συναντάτε στα λεωφορεία.

Μπορώ να πληρώσω το εισιτήριο μου με κάρτα;

Ναι, οι “Συγκοινωνίες Σκιάθου” παρέχουν αυτή τη δυνατότητα στους επιβάτες για πληρωμή με POS στα 4 i-kiosks και στο λεωφορείο για αεροδρόμιο.

Υπάρχουν εκπτωτικά εισιτήρια;

α)Δωρεάν μετακίνηση για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, για μαθητές και για τους ανέργους με επίδειξη
κάρτας ανεργίας σε ισχύ
β) Έκδοση μηνιαίας κάρτας απεριόριστων διαδρομών για τους εργαζόμενους, κόστους 15€ (με κατάθεση βεβαίωσης εργοδότη στο Δήμο)
γ) Έκπτωση 50% για τους συνταξιούχους και ηλικίας άνω των 65 για τους άντρες και 60 για τις γυναίκες
δ) Έκπτωση 50% για τους πολύτεκνους με την επίδειξη κάρτας πολυτέκνων
ε) Έκπτωση 50% για τους φοιτητές όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας μόνο με την επίδειξη του φοιτητικού πάσο.

Ποιες γραμμές εξυπηρετούν οι Συγκοινωνίες Σκιάθου;

Εξυπηρετούμε τις γραμμές Αεροδρόμιο-Σκιάθος-Κουκουναριές / Κουκουναριές-Σκιάθος-Αεροδρόμιο / Ξάνεμος-Λιμάνι και Λιμάνι-Ξάνεμος / Λιμάνι-Καλύβια-Ευαγγελίστρια / Ευαγγελίστρια-Καλύβια-Λιμάνι / Τρούλος-Ασέληνος και Ασέληνος-Τρούλος.

Πόσες αποσκευές μπορώ να έχω μαζί μου;

Ο Κανονισμός Δικαιωμάτων Επιβατών (ΣΕΚ 1181/19-6-2015, σελίδα 12503) προβλέπει:

Στις υπεραστικές και ενδοκοινοτικές τακτικές και έκτακτες γραμμές επιτρέπεται, με ευθύνη του επιβάτη και κατά την κρίση του οδηγού ή άλλου εντεταλμένου προσωπικού του μεταφορέα, η μεταφορά αποσκευών και λοιπών αντικειμένων, ως εξής:

  • Οι αποσκευές επιβατών τοποθετούνται στο χώρο αποσκευών του λεωφορείου. Κάθε επιβάτης δικαιoύται 2 αποσκευές δωρεάν.
  • • Αποσκευές μικρών διαστάσεων (χειραποσκευές, σακίδια κ.λπ.) θα πρέπει για την ασφάλεια των επιβαινόντων να μην κρατούνται ανά χείρας, αλλά να τοποθετούνται στα ειδικά ράφια αποσκευών που διαθέτει το λεωφορείο.

• Δεν επιτρέπεται η μεταφορά επικίνδυνων, εύφλεκτων αιχμηρών, δηλητηριωδών, ρυπαρών ή δύσοσμων υλών, υλικών και, εν γένει, αντικειμένων επικίνδυνων για τη σωματική ακεραιότητα των επιβατών.

Σε κάθε περίπτωση, οι μεταφορείς δεν ευθύνονται για την κλοπή ή απώλεια προσωπικών αντικειμένων των επιβατών κατά την διάρκεια της μεταφοράς.

Τι ισχύει με τις μεταφορές κατοικιδίων στα λεωφορεία;

Με την υπ’αρ. Β/41804/4443/13-9-2011 εγκύκλιο του Υπουργείου Υποδομών & Δικτύων δίνονται διευκρινίσεις σχετικά με τις μετακινήσεις ζώων συντροφιάς με τη χρήση λεωφορείων των ΚΤΕΛ Α.Ε.

https://ktelbus.com/wp-content/uploads/2019/05/e076_egkyklios_b_41804_4443_2011.pdf

Που μπορώ να υποβάλλω μια καταγγελία;

Μπορείτε να την αποστείλετε στο info@skiathostransports.gr