Μοιραστείτε με άλλους

Πως μπορώ να προμηθευτώ εισιτήρια;

Yπάρχουν τρία i-kiosks σε κομβικά σημεία στο Λιμάνι, τις Κουκουναριές (τέρμα) και στην Ακρόπολη (στάση 4). Επίσης, συνεργαζόμαστε με επαγγελματίες του νησιού που διαθέτουν εισιτήρια σε περίπτερα και μίνιμάρκετ. Τέλος, μπορείτε να τα αγοράσετε εντός του λεωφορείου, ζητώντας από τον οδηγό το αντίστοιχο που προβλέπεται για την διαδρομή σας ή από εργαζόμενους-εκδότες εισιτηρίων που συναντάτε στα λεωφορεία.

Μπορώ να πληρώσω το εισιτήριο μου με κάρτα;

Ναι, οι “Συγκοινωνίες Σκιάθου” παρέχουν αυτή τη δυνατότητα στους επιβάτες για πληρωμή με POS στα τρία i-kiosks και στο λεωφορείο για αεροδρόμιο.

Υπάρχουν εκπτωτικά εισιτήρια;

Ναι, σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί πλήρως η τιμολογιακή πολιτική και τα εκπτωτικά πακέτα. Οι μόνιμοι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι του νησιού μπορούν με βεβαίωση από τον Δήμο/εργοδότη να παραλάβουν ειδική μηνιαία κάρτα απεριόριστων διαδρομών έναντι 15 ευρώ και οι φοιτητές επίσης πληρώνουν αντίτιμο 1,60 ευρώ.

Ποιες γραμμές εξυπηρετούν οι Συγκοινωνίες Σκιάθου;

Εξυπηρετούμε τις γραμμές Αεροδρόμιο-Σκιάθος-Κουκουναριές / Κουκουναριές-Σκιάθος-Αεροδρόμιο / Ξάνεμος-Λιμάνι και Λιμάνι-Ξάνεμος / Λιμάνι-Καλύβια-Ευαγγελίστρια / Ευαγγελίστρια-Καλύβια-Λιμάνι / Τρούλος-Ασέληνος και Ασέληνος-Τρούλος.

Πόσες αποσκευές μπορώ να έχω μαζί μου;

Ο Κανονισμός Δικαιωμάτων Επιβατών (ΣΕΚ 1181/19-6-2015, σελίδα 12503) προβλέπει:

Στις υπεραστικές και ενδοκοινοτικές τακτικές και έκτακτες γραμμές επιτρέπεται, με ευθύνη του επιβάτη και κατά την κρίση του οδηγού ή άλλου εντεταλμένου προσωπικού του μεταφορέα, η μεταφορά αποσκευών και λοιπών αντικειμένων, ως εξής:

  • Οι αποσκευές επιβατών τοποθετούνται στο χώρο αποσκευών του λεωφορείου. Κάθε επιβάτης δικαιoύται 2 αποσκευές δωρεάν.
  • • Αποσκευές μικρών διαστάσεων (χειραποσκευές, σακίδια κ.λπ.) θα πρέπει για την ασφάλεια των επιβαινόντων να μην κρατούνται ανά χείρας, αλλά να τοποθετούνται στα ειδικά ράφια αποσκευών που διαθέτει το λεωφορείο.

• Δεν επιτρέπεται η μεταφορά επικίνδυνων, εύφλεκτων αιχμηρών, δηλητηριωδών, ρυπαρών ή δύσοσμων υλών, υλικών και, εν γένει, αντικειμένων επικίνδυνων για τη σωματική ακεραιότητα των επιβατών.

Σε κάθε περίπτωση, οι μεταφορείς δεν ευθύνονται για την κλοπή ή απώλεια προσωπικών αντικειμένων των επιβατών κατά την διάρκεια της μεταφοράς.

Τι ισχύει με τις μεταφορές κατοικιδίων στα λεωφορεία;

Με την υπ’αρ. Β/41804/4443/13-9-2011 εγκύκλιο του Υπουργείου Υποδομών & Δικτύων δίνονται διευκρινίσεις σχετικά με τις μετακινήσεις ζώων συντροφιάς με τη χρήση λεωφορείων των ΚΤΕΛ Α.Ε.

https://ktelbus.com/wp-content/uploads/2019/05/e076_egkyklios_b_41804_4443_2011.pdf

Που μπορώ να υποβάλλω μια καταγγελία;

Μπορείτε να την αποστείλετε στο info@skiathostransports.gr