Μοιραστείτε με άλλους

Η ανάδειξη της Σκιάθου ως νέου και ελκυστικού προορισμού για την τουριστική αγορά της Τουρκίας και ειδικότερα της Κωνσταντινούπολης ήταν ο στόχος ταξιδιού εξοικείωσης (fam trip) που διοργάνωσε στο νησί των Σποράδων η Υπηρεσία ΕΟΤ Τουρκίας σε συνεργασία με τον τοπικό Δήμο. Στο fam trip συμμετείχαν στελέχη του Συνδέσμου Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (TÜRSAB) και δημοσιογράφοι περιοδικών μεγάλης κυκλοφορίας της γειτονικής χώρας.

Η τουρκική αποστολή είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αλέξανδρο Ευσταθίου, τουριστικούς πράκτορες, ξενοδόχους και εκπροσώπους τοπικών φορέων. Στη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος της TÜRSAB Ανατολικής Θράκης Ορχάν Τσεμπί δήλωσε ενθουσιασμένος από την ομορφιά του νησιού και ανακοίνωσε πως στα τέλη Αυγούστου αναμένεται να ταξιδέψουν στη Σκιάθο οι πρώτοι Τούρκοι επισκέπτες.

Οι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι της γείτονος είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν με καΐκι τον γύρο του νησιού και να γνωρίσουν όλες τις παραλίες του, ενώ μετά από στάση στα διάσημα Λαλάρια επισκέφθηκαν τη μεσαιωνική πόλη «Κάστρο» όπου σώζεται και τζαμί του 16ου αιώνα. Ο κ. Τζούμας τους ενημέρωσε για τα αναστηλωτικά έργα που υλοποιούνται στην περιοχή, με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα του ταξιδιού περιλάμβανε, ακόμα, ξενάγηση στη Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από τον ηγούμενο, αρχιμανδρίτη Ιωσήφ Κατσούρα, γνωριμία με το παραδοσιακό οινοποιείο «Παρίσση» και επίσκεψη στο Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης και στο σπίτι-μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ