Μοιραστείτε με άλλους

Η Σκιάθος μέτρησε τις πληγές της και μπαίνει πλέον σε τροχιά «επανεκκίνησης» των τουριστικών αφίξεων μετά το χτύπημα του ακραίου φαινομένου Daniel.

Η κακοκαιρία προκάλεσε και άφησε πίσω της υλικές ζημιές σε επιχειρήσεις και υποδομές οι οποίες πλέον σε μεγάλο βαθμό σταδιακά αποκαθίστανται.

Στη Σκιάθο, όπως επισημαίνει στο CNN Greece o Παναγιώτης Ανδριτσόπουλος, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου αν και υπήρξαν ακυρώσεις κρατήσεων καθώς και αποχωρήσεις από πλευράς των Βρετανών τουριστών τις προηγούμενες μέρες, το νησί αυτή τη στιγμή είναι λειτουργικό καθώς οι περισσότερες ζημιές αποκαθίστανται. Από τις 13 Σεπτεμβρίου, σημειώνει, αναμένεται εκ νέου να εκκινήσουν οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο του νησιού και να επανέλθουν οι αφίξεις Βρετανών τουριστών. «Βρισκόμαστε σε τροχιά ”restart” από την επόμενη εβδομάδα» εξηγεί ο κ. Ανδριτσόπουλος.

Οι υποδομές του νησιού, το αεροδρόμιο, το λιμάνι, το παραλιακό μέτωπο και μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου είναι λειτουργικά και έτοιμα να υποδεχθούν ξανά τους επισκέπτες με ασφάλεια.

Όπως γράφει το τοπικό site Skiathoslife.gr: Οι επιχειρήσεις άνοιξαν ξανά με αισιοδοξία και μετά από έναν αγώνα δρόμου των επιχειρηματιών και του προσωπικού, το χαμόγελο πήρε τη θέση της λάσπης και της μελαγχολίας.

Τα λεωφορεία των Συγκοινωνιών Σκιάθου ξεκίνησαν ήδη εδώ και αρκετά 24ωρα τις διαδρομές τους από Σκιάθο για Κουκουναριές και από Σκιάθο για Αεροδρόμιο, εξυπηρετώντας καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες και κατοίκους του νησιού.

Όλοι μαζί προχωράμε και εν όψει ολοκλήρωσης της θερινής σεζόν ας δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας.