Μοιραστείτε με άλλους

Αν είσαι λάτρης της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς σίγουρα θα σε μαγέψει η παραλία Κουκουναριές με τη χρυσή άμμο στη δυτική πλευρά της Σκιάθου.

Μια παραλία με χρυσίζουσα, πολύ ψιλή άμμο. Πίσω ακριβώς, πυκνό δάσος και μια λίμνη με αλμυρό νερό. Έτσι περιγράφει κανείς τις Κουκουναριές, έναν προορισμό που εδώ και δεκαετίες έχει κλέψει της καρδιές όσων επισκέπτονται τη Σκιάθο. 

Μαζί με τα Λαλάρια ανήκει στις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού, ενώ η παρακείμενη λίμνη, το δάσος και ο κόλπος της περιοχής συγκαταλέγονται στους προστατευόμενους βιότοπους του δικτύου Natura 2000. Να το πούμε πιο απλά; Δε γίνεται να φύγεις από την Σκιάθο χωρίς να έχεις περάσει έστω και μία μέρα στις Κουκουναριές! 

Η παραλία πήρε την ονομασία της από τα πεύκα που υπάρχουν σε αφθονία στην περιοχή και σχηματίζουν ένα φυσικό όριο με τη λίμνη Στροφυλιά. Όμως θα ακούσεις να την αποκαλούν –όχι άδικα- και Χρυσή Άμμο, από την υπέροχη αντίθεση που κάνει το χρυσαφένιο χρώμα της άμμου με το γαλάζιο του Αιγαίου. 

Σίγουρα θα βρεις και εσύ ένα δικό σου τρόπο να περιγράψεις το υπέροχο τοπίο, ειδικά αν εξερευνήσεις το δάσος και τη λίμνη. Πρόκειται για έναν μοναδικό υδροβιότοπο, που φιλοξενεί από κύκνους και πάπιες μέχρι ερωδιούς, κορμοράνους και άλλα αποδημητικά πουλιά. 

Οι Κουκουναριές διαθέτουν υποδομές, γι’ αυτό είναι ιδανικό μέρος για παρέες, οικογένειες και ζευγάρια που θέλουν να περάσουν μερικές ώρες στην παραλία. Δοκίμασέ το και εσύ! Το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα θα ολοκληρώσει την εμπειρία σου και θα σε ανταμείψει. 

Πηγή: discovergreece