Μοιραστείτε με άλλους

Σε μια εξαιρετικά σημαντική χρονιά για τον τουρισμό η Philoxenia, η κορυφαία διεθνής έκθεση του τουριστικού κλάδου, δίνει περαιτέρω ώθηση στην αναπτυξιακή δυναμική του ελληνικού τουρισμού και στη δημιουργία νέων σημαντικών συμπράξεων και συνεργασιών.

Οι εκθέσεις Philoxenia και Hotelia συγκέντρωσαν συνολικά 431 συμμετοχές από όλο το φάσμα της τουριστικής βιομηχανίας. 

Ειδικότερα, στη Philoxenia οι άμεσες συμμετοχές εκθετών ήταν 211 και οι έμμεσες 90, αυξημένες κατά 30% έναντι της περσινής διοργάνωσης, ενώ στη Hotelia οι εκθέτες ανήλθαν σε 130, αριθμός αυξημένος κατά 22% σε σχέση με πέρυσι.

Παρούσες για 2η χρονιά στην μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού ήταν οι Συγκοινωνίες Σκιάθου που φιλοξενήθηκαν στο Περίπτερο του Δήμου Σκιάθου. Με μπάνερ που καλωσόριζε τον επισκέπτη και με φυλλάδια (ειδική έκδοση) πληροφοριακού χαρακτήρα ενημέρωνε τους επισκέπτες για τα πεπραγμένα της εταιρείας στο νησί της Σκιάθου.

Το παρών έδωσαν οι κ.κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης (διαχειριστής της Κοινοπραξίας, πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας), Νίκος Ευαγγελινός (πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου).

Αμφότεροι σε δηλώσεις τους τόνισαν τη συμβολή της Κοινοπραξίας στην αισθητή βελτίωση της κινητικότητας στο νησί, στην προσπάθεια της εταιρείας για την περεταίρω τουριστική ανάπτυξη, αναφέροντας παράλληλα ότι το έργο των Συγκοινωνιών Σκιάθου έχει αναγνωριστεί εντός και εκτός συνόρων και ο σχεδιασμός της εταιρείας αποτελεί πρότυπο μοντέλο μεταφορών.

Aπό αριστερά: Ο υπεύθυνος γραφείου Σκιάθου, Θ. Τζούμας, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Δ. Κολυνδρίνης, ο πρόεδρος των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου, Ν. Ευαγγελινός

Αναφερόμενη στον ελληνικό τουρισμό η αρμόδια Υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη, σημείωσε πως παρά τις αντιξοότητες επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα ως σύνολο, γιατί είχε στέρεες βάσεις και διαθέτει ένα πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο με αυξημένη τεχνογνωσία. Όπως ανέφερε δε, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία, σημειώνεται σημαντική αύξηση σε αφίξεις και έσοδα πάνω ακόμα και από τα επίπεδα προ της πανδημίας. 

VIDEO από την παρουσία μας στην διεθνή έκθεση