Μοιραστείτε με άλλους

Ενδιαφέροντα ήταν τα συμπεράσματα που εξήλθαν, μέσα από συζήτηση και παρεμβάσεις κατά την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων ΔΣ του «ΜΠΟΥΡΤΖΙ».

Μέσα στα θέματα που τέθηκαν στο επίκεντρο ήταν και η αναβάθμιση της συγκοινωνίας της Σκιάθου και ο αντίκτυπος στο νησί.

Ο διαχειριστής της Κοινοπραξίας, πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας, κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης, προσκληθείς από την ΕΞΣ, έκανε έναν σύντομο απολογισμό για τα πεπραγμένα των “Συγκοινωνιών Σκιάθου” τους τέσσερις μήνες λειτουργίας.

Η ομιλία:

Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης

Οι “Συγκοινωνίες Σκιάθου” ξεκίνησαν 7η Ιουνίου, την ημέρα που υπεγράφη η σύμβαση με τον Δήμο, μια κομβική μέρα, μεγάλης σημασίας για την Σκιάθο.

Η Κοινοπραξία που εκπροσωπείται από τo Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου και την ΑΚΤΗ ΙΚΕ, υπέγραψε την σύμβαση ανάληψης εκτέλεσης του έργου, ως συνέχεια της επικύρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας, με ετήσιο μίσθωμα, που προκήρυξε ο Δήμος Σκιάθου, βάσεις της κείμενης νομοθεσίας.

Από την στιγμή της υπογραφής, και μέσα σε τρεις ημέρες, δηλαδή στις 10 Ιουνίου, ξεκινήσαμε την λειτουργία μας στο νησί με σύγχρονο στόλο λεωφορείων, έμπειρο προσωπικό, προγραμματισμένα δρομολόγια και οργανωτικότητα καταφέραμε να παράξουμε από την πρώτη ώρα συγκοινωνιακό έργο.

Αυτό δεν ήταν εύκολο, ούτε κάτι δεδομένο. 

Υπήρχε μεγάλη πίεση χρόνου να εξυπηρετήσουμε τον κάτοικο, τον εργαζόμενο, τον επισκέπτη, όπως έπρεπε να γίνει.

Πιστέψαμε στις δυνάμεις μας και πως θα κερδίζαμε το στοίχημα για αξιόπιστο και ασφαλές συγκοινωνιακό έργο. Μόνο για αυτό ήρθαμε στο νησί και αυτό κάνουμε.

Αστέρης Σανίδας, Δημήτρης Κολυνδρίνης, Νίκος Ευαγγελινός

Μέσα σε 4 μήνες δρομολογήσαμε σύγχρονα λεωφορεία, τελευταίας γενιάς, με εκπομπές μηδενικών ρύπων και με τα τελευταία συστήματα ασφαλείας που μπορεί να διαθέτει ένα μεταφορικό μέσο.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών λειτουργίας μας:

-Δρομολογήσαμε νέο, σύγχρονο, ιδιόκτητο στόλο λεωφορείων, 

-Εγκαταστήσαμε i-kiosks σε τρία κεντρικά σημεία του νησιού, όπου διατίθενται εισιτήρια και παρέχονται πληροφορίες στον επιβάτη

-Διαθέσαμε από την πρώτη στιγμή, ηλεκτρονικούς διαύλους εξυπηρέτησης κοινού, όπως το εταιρικό μας site και τα social media

-Προσλάβαμε προσωπικό από το νησί

-Προχωρήσαμε σε εκπτωτικές πολιτικές για μόνιμους κατοίκους και εργαζόμενους του νησιού

-Με την εταιρική κοινωνική ευθύνη που μας χαρακτηρίζει, εξυπηρετήσαμε και εξυπηρετούμε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στηρίζοντας έμπρακτα δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μετά από 4 μήνες, η προσπάθειά μας έχει στεφθεί με επιτυχία.

Το αντιλαμβάνεται και ο πλέον καχύποπτος ότι η Κοινοπραξία που ανέλαβε το έργο της μικροσυγκοινωνίας δεν ήρθε -να το πω λαϊκά- για αρπαχτή, αλλά για να παρέχει ποιοτικό συγκοινωνιακό έργο σε ένα υπέροχο νησί με τεράστιες δυνατότητες.

Εξυπηρετήσαμε με ανθρωποκεντρική στρατηγική τον κάθε επισκέπτη

Εξυπηρετήσαμε, από την 10η Ιουνίου, περίπου 800.000 επισκέπτες. Η Σκιάθος κατέστη ένα νησί πρότυπο για όλη την Ελλάδα. 

Τα καλά νέα ξεπέρασαν φέτος το καλοκαίρι τα όρια του νομού και ταξίδεψαν μέχρι στο εξωτερικό. 

Η άριστη λειτουργία του αεροδρομίου Σκιάθου, ο επαγγελματισμός της Ένωσης Ξενοδόχων, των καταστηματαρχών, της εμπορικής αγοράς, η ασφάλεια που νιώθεις χάρις στις προσπάθειες του Διοικητή του Α.Τ. Σκιάθου, κ. Νικόλαου Σαρδέλη, του προσωπικού του τμήματος, αλλά και του  λιμενάρχη Σκιάθου, κ. Νικόλαου Κατσάμπα, των ανδρών του λιμεναρχείου και η καθολική βελτίωση των μεταφορών, εκτινάξαν το τουριστικό προϊόν και έθεσαν τις βάσεις για το επόμενο έτος.

Η κινητικότητα, όταν εκτελείται πολυδιάστατα, υπό κανόνες και σωστές πρακτικές, πάντα προσδίδει αξία σε έναν τόπο. Αυτό είναι ένα κομβικό στοιχείο που το λέγαμε από την αρχή, το φωνάζαμε. Ότι κανείς δεν θα έβγαινε χαμένος.

Πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ αφιέρωσαν ρεπορτάζ για το συγκοινωνιακό έργο στην Σκιάθο

Η τουριστική περίοδος τελείωσε, αλλά για εμάς δεν είναι χρόνος ξεκούρασης, είναι χρόνος για συνέχιση της δουλειάς και προετοιμασίας. Στο επόμενο διάστημα θα κάνουμε ό,τι καλύτερο ώστε του χρόνου να είμαστε ακόμη πιο οργανωμένοι και αποτελεσματικοί.

Κλείνοντας θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Σκιάθου, Θοδωρή Τζούμα, το δημοτικό συμβούλιο, τους τοπικούς φορείς και όλους όσους πίστεψαν και αγκάλιασαν την προσπάθειά μας. 

Ήρθαμε στη Σκιάθο. Είμαστε στη Σκιάθο. Μένουμε στην Σκιάθο.

Πιστοί στις υποχρεώσεις μας, με ένα στόχο: Να δώσουμε προστιθέμενη αξία στο νησί.

Πηγή βίντεο: Μέρος από live μετάδοση του skiathoslife.gr